Memorandum

z “Orah-Dió” faiskolát a Petrov család alapitotta 1978-ban, családi vállalkozáskent. Kezdetekben a termelést dióo1tványok előálitására alapozták elhunyt prof. dr. Milovan Korac-tyal együttmökdve. 1982-ben

A gyártási program kifejezetten kontinentális gyümölcsfajtákat tartalmaz. A fajtakinálatot folyamatosan a mi éghajlatunkhoz igazitják, a legújabb fajtaigényeknek megfelelően,nagy figyelmet forditanak az őshonos fajták begyűjtéséhez és szaporitásához.

A faiskola állandó jelleggel együttműködik prof. dr. Vladislav Ognjanovval, aki egyuttal a szakmai felügyeletet is végzi. A nagykereskedelem mellett nagy figyelmet forditanak a kistermelőkre és a kiskerttulajdonosokra is.

A faiskola a termelés és ellátás mellett nagy figyelmet szentel egész évben a szaktanácsadásra, a telepites idejére, módjára,metszésre és minden gyömülcsfajta növényvédelmére.

Nagyobb rendelés esetén előzetes szerződés alapján a vevő kivánsága szerint szolgáltatásos szemzést is végeznek. Egyes esetekben a megrendelő érzelmi kötődését is figyelembe veszik elődeik fajtáihoz. Szükség szerint megtervezik és felügyelik a telepitést.