Memorandum

okovi isporuke i uslovi prodaje poštom

Jesenja isporuka počinje 01.11. pa sve dok vremenski uslovi dozvoljavaju (do jačih zimskih mrazeva). Posle tog perioda se primaju porudžbine za proleće. Sa prolećnim isporukama se počinje posle prestanka jakih zimskih mrazeva. Cene su franko rasadnik, a kod isporuke poštom uvećavaju se za troškove pakovanja i poštarine. Upakovane sadnice potpuno su zaštićene od isušivanja i oštećenja. Plaćanje je pouzećem. Svaka sadnica nosi plastičnu etiketu sa naznakom sorte. Po prijemu paketa raspakujte sadnice. Sadnice treba odmah posaditi, a ako to vreme ne dozvoljava utrapite ih do proleća. Dubina trapljenja je 10 cm iznad mesta kalemljenja.

Sadni materijal

Sadnice su vrhunskog kvaliteta i odgovaraju pravilniku o kvalitetu sadnog materijala. Sadni material koji se prodaje u našem rasadniku je testiran na prisustvo virusa i prodaje se kao bezvirusni. Sadnice imaju dobro razvijen korenov sistem i nadzemni deo, sa pupoljcima zadovoljavajućeg stepena diferenciranosti. Kontrolu kvaliteta proverava Ministarstvo poljoprivrede Republike Srbije.

Pakovanje

Sadnice su upakovane u velike, čvrste, polietilenske kese. Korenov sistem je u vlažnom supstratu. Čvrstina paketa se postiže oblaganjem nadzemnog dela širokim daščicama. Svaki paket je upakovan u pak papir, propisno adresiran, obeležen kao lomljiv sadržaj, a prati ga sva potrebna dokumentacija za plaćanje pouzećem. Upakovane sadnice potpuno su zaštićene od isušivanja i oštećenja.

Podizanje profesionalnih zasada

Podizanje zasada na manjim površinama

Često se dešava da kupci ne znaju tačno kako bi najbolje iskoristili prostor svoje okućnice ili bašte. Mi ćemo vam pomoći oko izbora voćne vrste i sorte, obezbedićemo vam plan sadnje i što je najvažnije - kvalitetan sadni materijal.