Memorandum

tubaste i patuljaste forme kruške

Gaje se u vrtovima pojedinačno, u vidu aleje na okućnicama ili posađene u saksijama na balkonima. Bujnost stubaste i patuljaste kruške ne prelazi 1.5 m. Plodovi su srednje krupnoće, kruškastog oblika, žute boje.

Patuljasta breskva

Sorta “Bonanza” zahvaljujući kratkim internodijama obrazuje ukrasnu biljku do jednog metra visine. Plodovi su krupni, 170g, lepo obojeni, žutog mesa. Sazreva u prvoj polovini avgusta

Patuljasta nektarina

Plodovi sorte “Nana” su srednje krupni, 120g, intenzivno crveno obojeni, žutog mesa i slatko nakiselog ukusa. Sazreva polovinom jula

Patuljasta višnja

Tradicionalno se gajila na vojvođanskim salašima, a zahvaljujući našem rasadniku ponovo postaje nezamenljiv ukras naših okućnica. Plod je vrlo krupan, 9g, okruglastog oblika, tamno crvene boje. Sok je zatvorene rubin boje.

Patuljasta kajsija

Idealna je za ljubitelje voćarstva koji nemaju puno prostora. Može se uspešno gajiti u malim vrtovima, ali je pogodna i za sadnju u odgovarajuće saksije koje se mogu smestiti u predvorje kuće ili na balkon.

Nove tehnologije

Standardne sorte trešnje i višnje kalemljene na Prunus fructicosa i oblačinskoj višnji pogodne za sadnju gustih zasada gde se sve radne operacije obavljaju sa zemlje.